Het grote bed.

Het werd tijd dat de kleine meid naar haar eigen kamertje zou verhuizen.  Soms is het gewoon moeilijk door de drukke job van papa en kindjes die op de bovenverdieping hun dutje doen om eens goed door te werken.

De oude wasplaats op de bovenverdieping (ons huis van 1964 was opgedeeld in twee appartementen, vandaar ook een wasplaats boven) werd dus omgebouwd tot slaapkamer voor Inthe.
Er zat nog geen plafond en een stuk van het dak had nog geen isolatie.  Er stonden nog kranen van de wasmachine en ook een bad.  De vloer was gebarsten… Er was dus wel wat werk aan de winkel.

We hebben een wit houten plafond gestoken nadat de isolatie was aangebracht, kliklaminaat gelegd, de kranen weggewerkt, de muren bijgewerkt en ook alles mooi behangen.

De schouw van de verwarmingsketel loopt door de kamer.  Daar hebben we dan een mooi element van gemaakt door het met het mooiste stuk behangpapier een accent te geven.  (Man zo’n duur behangpapier heb ik nog nooit gekocht – Gelukkig was het maar een klein stukje!)
Het achterste stuk zullen twee rekjes worden, zodat het niet echt meer zal opvallen dat het een schouw is.

De kamer is nog vrij leeg.  Inthe haar grote bed staat er en haar oude kleerkast is even mee verhuisd. Het houten poppenbedje is ook meegekomen.
De kussens met de hartjes horen bij het bed, maar een goed overtrek heb ik nog niet gevonden, dus is haar peuterdekbedje even  mee verhuisd.

Er is zijn ook nog geen gordijnen, maar gelukkig wel een rolluik.

Vanavond las papa het naar bed verhaaltje op Inthe haar kamer, grote broer kwam er even gezellig bijliggen en had eigenlijk ook daar willen slapen.

Inthe vond het spelen op haar kamer vandaag geweldig, maar toen ze er net moest gaan slapen was het toch even groot verdriet.

De dikke kussens van haar bedje liggen op de grond, moest ze eruit vallen.  Als je als mama je kleine meid daar in dat mega-bed ziet liggen, dat doet je toch echt wel wat….

Ondertussen is Inthe kalm en ik denk dat ze slaapt… langzaam kunnen we in de loop van de week met de verdere afwerking en inrichting beginnen.

Even is de slaapkamer van mama en papa weer de slaapkamer van mama en papa alleen – tot eind juni.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s